Proeverijen

Het doel van Gall&Gall Verbeek is mensen kennis te laten maken met en te laten Genieten van bijzondere dranken. Dat doen wij in de slijterij door middel van adviseren en proeven. Door het bijzondere Wine bij Glass serveersysteem hebben wij altijd minimaal 4 wijnen op de juiste temperatuur voor je klaar staan. Daarnaast staan er in onze Schatkelder zo`n 60 flessen whisky open waardoor wij je altijd met naar huis laten gaan met een fles die past bij jouw smaak. Uiteraard staan er ook andere dranken klaar om kennis mee te maken.

Daarnaast organiseren wij met regelmaat wijn en whiskyproeverijen. Deze vinden plaats in onze winkels of op een locatie die door jouw bepaald kan worden. Al onze proeverijen zijn laagdrempelig. Geen zware masterclasses maar gewoon gezellig onder elkaar praten over en genieten van mooie dranken.

Hieronder vind je diverse soorten proeverijen die wij organiseren. Uiteraard kunnen wij ook een proeverij op maat voor je regelen. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Whiskyproeverij: Ontdek whisky!

Deze whiskyproeverij is uitermate geschikt voor mensen die altijd al iets meer willen weten over het goddelijke vocht whisky. Ik neem je mee op reis door Schotland en vertel je waardoor ik dit land als tweede vaderland beschouw. In het kort vertel ik je hoe whisky gemaakt wordt en hoe het nou komt dat elke whisky anders smaakt. Ondertussen proef je een 4-tal whisky`s uit de 4 verschillende whiskyregio`s. Daarna proeven we een cask-strenght whisky en laat ik je kennis maken met een whisky van een onafhankelijke bottelaar. Na deze proeverij weet je welke whiskytype bij je past. Of niet.

De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 25,00 per persoon. Je kan je inschrijven ( zie hiervoor de agenda ) of je kan met een eigen gezelschap, minimaal 6 personen, een proeverij bezoeken. Neem in dat geval contact met ons op om een afspraak te maken.

Whiskyproeverij: Mijn Favorieten

Iedereen heeft zijn eigen favoriet. Mijn probleem met whisky is dat ik vele favorieten heb. Graag wil ik je mijn favorieten delen en kennis met hen laten maken. Ik vertel waarom deze whisky`s, in mijn ogen, nou zo bijzonder zijn en door ze laten proeven hoop ik je te kunnen overtuigen. Je krijgt een 6-tal whisky`s te proeven en elke whisky word begeleid door een klein hapje.

De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 30,00 per persoon. Je kan je inschrijven ( zie hiervoor de agenda ) of je kan met een eigen gezelschap, minimaal 6 personen, een proeverij bezoeken. Neem in dat geval contact met ons op om een afspraak te maken.

Whiskyproeverij: Op Maat

Als je met een select groepje vrienden, familie of zakenrelaties een proeverij wilt organiseren dan kan je deze proeverij helemaal op maat samenstellen. Jij verzint het en ik maak een passende offerte voor je. Ga je voor een Rondje om de Wereld of ga je liever of de Gesloten Distilleerderijen. Aan jouw de keus. Natuurlijk kan je altijd even langskomen om in alle rust in de Schatkelder een proeverij op maat samen te stellen.

Wijnproeverij: Ontdek de Verschillen

Een wijn die bij je past uitzoeken, moeilijk? Niet meer als je de wijnproeverij Ontdek de Verschillen hebt bezocht. Op een eenvoudige manier vertel ik de hoe wijn wordt gemaakt en leg je uit waar die lekkere smaakjes nou toch vandaan komen. Ik laat je 4 witte en 4 rode wijn proeven. Elke wijn is gemaakt uit 1 druivensoort. Na de proeverij weet je welke druif, en dus welke wijn, het beste bij je past.

De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 25,00 per persoon. Je kan je inschrijven ( zie hiervoor de agenda ) of je kan met een eigen gezelschap, minimaal 6 personen, een proeverij bezoeken. Neem in dat geval contact met ons op om een afspraak te maken.

Wijnproeverij: Wie is de winnaar?

Deze proeverij is uitermate geschikt als je eens met vrienden, familie of zakenrelaties een gezellige informele wijnproeverij wilt bezoeken waar ontspannen hoog in het vaandel staat. Ik laat jullie een 8-tal wijnen proeven en aan het eind van de proeverij komt er een mysterie wijn op tafel. Degene die de wijn, aan de hand van zijn eigen aantekeningen, herkend mag zich de Wijnproef Kampioen van de avond noemen.

De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 30,00 per persoon.  Uiteraard zullen sommige wijnen met kleine hapjes worden begeleid. Minimale deelnamen aan deze proeverij is 10 personen.

Locatie

Al de bovenstaande proeverijen vinden plaats in De Schatkelder in Leidschendam.

In onze drankenspeciaalzaak in Delfgauw vinden regelmatig Inloop Proeverijen plaats. Wij bepalen de data, het tijdstip en de te proeven dranken maar jij bepaald de duur en het tempo van de proeverij. Bij binnenkomst krijg je een proefformulier en een glas. Op eigen tempo proef je de te proeven dranken en maak, indien je dat wenst aantekeningen. Wij zijn er uiteraard bij om je, als je dat wilt, het een en ander over de dranken te vertellen. De kosten van deze proeverij zijn € 15,00 en er zullen enkele hapjes aanwezig zijn om de dranken te begeleiden. Zie de agenda voor de data van de Inloop Proeverijen.

Samenwerking met Restaurant De Heerlijkheid

Eerst proeven en daarna gezellig eten bij Restaurant De Heerlijkheid? Reserveer dan een proeverij op de zaterdag. Bij starten dan om 18.00 uur met de proeverij en om 20.00 uur wordt je verwacht bij De Heerlijkheid. Als je daar het voor- en hoofdgerecht besteld krijg je het dessert er gratis bij. Dubbel Genieten dus!

Proeverijen op locatie

Uiteraard verzorgen wij ook proeverijen op locatie. Of het nu gaat voor een bedrijfsborrel, een personeelsfeest, een bruiloft, een buurtfeest enz. enz. enz. Wij zijn graag van de partij. Omdat geen feest of partij hetzelfde is nodigen wij je graag uit om in de Schatkelder van gedachte te wisselen zodat wij met een passend voorstel kunnen komen .

Enkele voorbeelden van proeverijen op locatie zijn:

De Whiskytafel:
Tafel vol met verschillende whisky`s. De gasten kunnen op hun eigen manier en tempo kennis maken met verschillende soorten whisky`s

De Wijntafel:
Tafel vol met verschillende wijnen. De gasten kunnen op hun eigen manier en tempo kennis maken met verschillende soorten wijnen.

Proefkampioenschap:
Proeven met wedstrijdelement. De gasten moeten raden uit welk land de te proeven wijnen/whisky`s zijn. Degene die de meeste goed heeft mag zich die avond Proefkampioen noemen.