Wat is whisky

De definitie van Schotse whisky is net zo eenvoudig als het product zelf: Scotch Single Malt Whisky is een gedistilleerde drank gemaakt van gerst, gist en water en afkomstig uit Schotland 2012 093één enkele distilleerderij. Daarnaast moet de white spirit ( baby whisky ) minimaal 3 jaar en 1 dag  op eiken vaten rijpen wil het whisky mogen heten.

Voor mij is whisky echter  meer dan dat. Whisky betekent voor mij beleven, genieten en ontspannen. Niets is leuker dan, voordat je je eerste slokje whisky DSC02768neemt, in een boek op te zoeken waar de whisky vandaan komt en wat de geschiedenis van de distilleerderij is. Niets is lekkerder om daarna te genieten van al die kleuren, geuren en smaken die verborgen zitten in het gouden vocht. En niets brengt meer rust dan met een goede dram in de hand de dag van je af te laten glijden en je heerlijk  te ontspannen.

Maar er is nog meer. Het levenswater komt uit een land dat mijn hart heeft gestolen. De natuur is adembenemend, de mensen super vriendelijk en het is er zo rustig dat je bijna vergeet dat een week 7 dagen heeft en een dag 24 uur. Zodra je de Highland`s in rijd lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Als je de A9 verlaat beland je in de middel of nowhere en kom je alleen nog maar berggeiten ossen tegen. Elk dorpje dat je inrijd ademt historie en DSC03760whisky uit. Ben je opzoek naar een vakantie of korte trip om een beetje tot rust te komen. Twijfel niet en boek, of ga op de bonnefooi, een bed&breakfast en DSC03762kom herboren terug.

Als je besluit om te gaan, kom dan even langs. Ik kan je misschien op ideeën brengen en misschien wel, met behulp van importeurs, een afspraak bij een distilleerderij voor je maken.

Geniet van het idee en de eventuele voorbereidingen.