Het assortiment

Onze slijterijen hebben een compleet assortiment aan dranken. Het is dan ook bijna onmogelijk om alles op deze site te plaatsen. Toch wil ik enkele speerpunten van ons assortiment uitlichten.

Wijn

Met meer dan 400 honderd soorten is ons wijnassortiment compleet te noemen. Van klassiek Frankrijk tot en met de nieuwe werelden zijn vertegenwoordigd en de prijsklasse varieert van € 2,99 tot € 299,00.

Whisky 

Omdat wij ons de laatste jaren hebben gespecialiseerd op het gebied van whisky, hebben wij hiervoor een aparte map gemaakt. Informatie over ons whiskyassortiment vindt u dan ook onder het kopje: Peet`s Passie en de Whiskykelder.

Cognac

Cognac heeft het een beetje moeilijk de laatste jaren. Veel mensen kennen het product niet of zijn vergeten hoe mooi dit product wel niet is. Negen liter wijn is er nodig om 1 fles cognac te maken. Tel hierbij de jaren lange fust lagering bij op en zo`n “dure” fles cognac is dan ineens niet zo duur meer! Cognac is het product om een goede maaltijd af te sluiten, al dan niet met een heerlijke sigaar.

Momenteel hebben wij zo`n 50 soorten cognac op de planken staan. Mijn favoriet? Montifaud! Super cognac, gemaakt met Passie. Passie met een hoofdletter!

Mix en cocktail

Om te kijken of u het mixen in de vingers heeft en inderdaad op Tom Cruise lijkt, hebben wij voldoende dranken in huis om een avondje lang gezellig te experimenteren. Op het gebied van trends lopen wij niet voorop, maar wij hebben al wel Bacardi Watermeloen en de Bacardi Appel in huis. Dus toch een beetje trend…….

Ook hebben wij enkele mooie rum soorten in het assortiment. Deze verdienen het om puur gedronken te worden. Als u zegt deze rum soorten toch te willen mixen, krijgt u ze niet eens mee! Bepaalde producten verdienen gewoon respect! Mijn favoriet? De rum `s van Angostura. Kent u het verhaal over dat engeltje?

Likeuren

Kunnen we kort over zijn: elke smaak hebben wij in huis en zo niet? Binnen enkele dagen wel!

Jenever en vieux en overig binnenlands gedistilleerd

Op dit gebied zijn we niet erg sterk. Uiteraard hebben wij diverse soorten jenever en vieux in het assortiment,
maar het is geen speerpunt van ons.

Alhoewel, de IJsvogel, Old Schiedam, Zuidam, van Toor, van Wees en Rutte&Zn. staan wel in ons schap.

Port en sherry

Ik hou van lekker eten en drinken en daar hoort port zeker bij. Perfect om een maaltijd af te sluiten met enkele stukjes kaas. Of een heerlijke roséport, gekoeld op het terras in de tuin. Wij hebben diverse portsoorten in het assortiment, van € 4,49 tot €
149,99. Vooral van het huis Kopke ben ik fan. U vindt dan onder het kopje Mijn Favorieten een heel lijstje met oude port soorten van Kopke.

Als je aan sherry denkt, denk je vaak aan een of andere oude tante. Maar heeft u wel eens een haring gegeten en daarbij een glas Manzanilla sherry gedronken? Ik denk het niet, want vanaf dat moment denkt u echt niet meer aan die oude tante!

Mousserend

Ik hou er van! Bubbels. Ik word er vrolijk van en na een warme zomerdag in de slijterij te hebben gewerkt werkt een glas bubbels lekker verfrissend. Neem nu bijvoorbeeld de prosecco ( wist u dat dit een druivensoort is? ) van Ill. Mooie bubbels, zacht wit fruit , mooie frisse afdronk. Je kan me er bijna wakker voor maken.

Relatiegeschenken

Niet voor niets noemen wij ons zelf “Partner in relatiegeschenken” Elk geschenk moet een cadeau op maat zijn. Van een kistje wijn tot een speciaal ontworpen etiket, van een mooie ingepakte fles whisky tot een………… Bijna alles kan! Voor meer informatie kunt u met ons een afspraak maken of kijkt u onder het kopje RELATIEGESCHENKEN.