De Schatkelder

Onder de slijterij vind je een uniek stukje Leidschendam. Daar ligt namelijk onze Schatkelder. Sfeervol ingericht en bomvol met mooie producten. Maar niet zomaar producten. Je vind in de Schatkelder namelijk alleen dranken die uitblinken in hun kwaliteit. Zie het zo; boven in de slijterij staat een fantastisch uitgebreid assortiment  aan dranken maar beneden in de Schatkamer staan de juweeltjes. Soms vind je er zelfs verborgen Schatten.

DSC04022Zo staan er ruim 250 soorten whisky`s  klaar om hun verhaal aan jouw te vertellen. Naast de bekende en grote distilleerderijen vind je hier ook de onafhankelijke bottelaars. Deze mannen, helaas nog steeds weinig vrouwen, zoeken zich rot naar de mooiste vaten, kopen deze op en bottelen de flessen pas wanneer zij vinden dat de whisky zijn top heeft bereikt. Bekende onafhankelijke bottelaars die je bij ons kan vinden zijn o.a. Signatory, Gordon&Macphail, The Ultimate, Weymms, Provenance, Berry Bros & Rudd, Càrn Mòr, Douglas Laing`s en Kintra.                     DSC04040

Daarnaast vind je een ruim assortiment aan rum soorten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Dictator, Malecon, Angustora en Abuelo.  Vooral deze laatste is het proberen waard. Deze rum komt uit Panama en bestaat al sinds 1908. Het is een blend van geselecteerde rum`s van verschillende leeftijden en heeft gelagerd in kleine houten vaatjes. Dat maakt zijn smaak zo bijzonder.

Uiteraard mag in de Schatkelder Cognac niet ontbreken. Onze favorieten zijn Montifaud en Ragnaud-Sabourtin. Ragnaud is een van de beste Cognachuizen van deze wereld. De druiven komen uit de beste wijngaarden en liggen dus in het Grande Champagne gebied. Ken je het  verhaal over  dat engeltje dat over je tong……

DSC04034Armagnac is ook een product dat meer aandacht verdiend. Een prachtige drank, gemaakt van kwalitatief goede druiven en gestookt in kleine roodkoperen ketels. Daarna op eiken vaten liggen te wachten tot dat de juiste smaak bereikt word. Ben je Cognac liefhebber? Probeer dan eens een goede Armagnac. Iets boerser van smaak maar veelzijdig en verrassend!

Gin word steeds hipper. Daarom hebben wijn ook voor dit product ruimte in de Schatkelder gemaakt.  Alleen in de kelder staan al zo`n 25 ( totaal ruim 40 ) verschillende soorten. DSC04039Allemaal een eigen smaakje, steeds weer anders en verrassend. Uiteraard vind je hier ook verschillende soorten Tonic.

Calvados is een product die veel mensen wel kennen maar toch weinig gedronken word. Gek. Gemaakt van appels, soms een beetje peer, gestookt in kleine koperen Alambic ketels en

DSC04025gelagerd in kleine houten fustjes. Super! Lekker na een stevige maaltijd. Dus ook dit product verdiend een plaatsje in onze Schatkelder.

Zoals je kan lezen is het zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan onze Schatkelder te brengen. Ook al is het alleen maar om eens te kijken naar al die bijzondere flessen die op deze aardbol bestaan.

Je bent van harte welkom!