Peet’s Passie: Whisky

Al vanaf mijn twintigste zit ik in de wijn. Familie en vrienden vragen wel eens aan mij of ik wijn in plaats van bloed door mijn aderen heb lopen. Ik zelf denk wel eens aan dat laatste en ik moet zeggen dat het goed voelt. De laatste jaren ben ik echter ook gegrepen door een ander virus; Maltmania. Uiteraard kende ik, als slijter, het product whisky. De basiskennis was goed maar wijn had steeds mijn voorkeur, totdat ik weer eens een paar whiskyproeverijen bezocht en enkele distilleerderijen in

Bezoek Glenfarclas

Bezoek Glenfarclas

Schotland bekeken had. Het kwam, overviel me en maakte dat ik er meer van wilde weten, het Maltmaniavirus had me te pakken! Wat daarna gebeurde, kunt u beter zelf in onze slijterij komen bekijken. Zo hebben wij ons whiskyassortiment in een rap tempo uitgebreid van zo`n 100 soorten naar maar liefst 700 soorten whisky! In de slijterij staan alle werkende distilleerderijen uit Schotland. Alles netjes gesorteerd op smaak. Wij hebben de whisky`s ingedeeld in de volgende smaaktypes; Zacht&Mild, Medium&Granig, Vol& Krachtig en Stevig&Rokerig. Op deze manier gaat u altijd met een fles whisky naar huis die goed bij u past.

De Whiskyclub: The Commitment To MaltLogo CTM PMS

Vijf jaar geleden heb ik, samen met een vijftal collega franchisers, de Nederlandse Whiskyvereniging Commitment To malt opgericht. Wat er in die twee jaar gebeurt is, is teveel om op te noemen. Dat de vereniging zo`n succes zou gaan worden had niemand van  verwacht. Vijf eigen bottelingen, een complete huisstijl, twee grote proeverijen in Berkel&Rodenrijs, diverse lokale proeverijen en als klap op de vuurpijl het door ons georganiseerde grootste whiskydiner van Nederland. Daarnaast is er enorm veel tijd gaan zitten in het vergaderen en de daarbij komende uitvoerende taken. De Commitment To malt telden op een gegeven moment zo`n 900 leden en was daarmee de grootste Whiskyvereniging van Nederland. Om zo`n grote vereniging draaiende te houden vergde enorm veel inspanning en tijd. Helaas was tijd de moeilijkste beïnvloedbare factor en daarin zat dan ook moeilijkheid waar wij, als onderdeel van het bestuur, tegen aanliepen. Om een vereniging optimaal te kunnen besturen ben je vele uren in de week kwijt en die uren konden wij, als ondernemers met een eigen slijterij, niet missen. Wat nu? Hoor ik u denken. Is dit dan het einde van één van de grootste, jongste en snelst groeiende whiskyvereniging? Natuurlijk niet! In oktober 2011 zijn wij schotland 2011 039naar Schotland geweest en hebben daar veel gepraat en nagedacht over de toekomst van de Commitment To Malt en omdat je goede dingen niet zomaar laat vallen hebben wij naar een oplossing gezocht en gevonden. Vanaf 1 november 2011 hebben wij de Nederlandse Whiskyvereniging Commitment To Malt opgedeeld in een viertal lokale whiskyclubs die allen de naam Commitment To Malt zullen dragen. Vanaf 1 november 2011 is Nederland dus 1 whiskyvereniging armer maar 4 whiskyclubs rijker! Het voordeel, voor mij, van deze lokale Whiskyclubs is dat ik beter en sneller kan inspelen op lokale omstandigheden en dat eigen initiatieven makkelijker uitgewerkt en uitgevoerd kunnen gaan worden. Wat veranderd er voor jou? Ik zet de veranderingen even voor je op een rijtje:

Nieuwe Whiskypas

Vanaf nu werken wij met nieuwe whiskypassen. Deze pas kost je € 10,00 en is voor “eeuwig” geldig. ( abonnement stopt bij opheffing de whiskyclub ). Als je eenmaal een whiskypas in bezit hebt profiteert  je direct van de volgende 10 voordelen.

1.  10% korting op alle whisky`s  ( exclusief aanbiedingen )

2.  10% korting op de eigen bottelingen

3.  Extra korting op de Spotlights

4.  Een exclusief whiskyassortiment van Whisky Import Nederland

5.  Korting op proeverijen en festivals

6.  Regelmatig de nieuwsbrief Whisky & Meer

7.  Persoonlijke whiskypas

8.  Regelmatig acties exclusief voor leden

9.  Eerste keus bij eigen bottelingen

10.Het whiskymagazine Whiskypassion, 4 nummers per jaar, voor slechts € 3,00 ( winkelprijs € 5,95 )

Als je alleen op de hoogte gehouden wilt worden over o.a.whiskynieuwtjes, nieuwe bottelingen en proeverijen kunt u dit aangeven via het contactformulier. Mail mij uw gegevens door en u ontvangt om de twee à drie weken de nieuwsbrief Whisky&Meer.

Langs komen is uiteraard gezelliger! Onder de slijterij ligt namelijk een Schatkelder die gevuld is met de mooiste whisky`s en staan er altijd minimaal 50 soorten whisky`s open om kennis mee te maken. Kijk voor meer info over de Schatkelder onder het kopje Assortiment/De Schatkelder

Op de Proeton.

DSC03103

schotse_whisky