Fair Trade Producten

Soms zijn er van die momenten dat je vindt, of denkt, dat er meer is dan alleen je eigen wereldje. Zo`n moment heb ik ook gehad. Dat was toen ik antwoord wilden geven op de vraag hoe het komt dat bijvoorbeeld Zuid-Afrikaanse wijnen vaak zo goedkoop zijn. Ik vertelde de klant dat de gemiddelde Zuid-Afrikaanse “wijnboer” zijn grond verpacht voor een “knikker” en dat er vanaf het planten van het druivenstokje tot aan het oogsten van de druiven er geen mensenhand aan te pas komt. Allemaal mechanisch.

Uiteraard zijn er ook fantastische wijnbedrijven in Zuid-Afrika maar wij hebben het nu dus over de bulkpartijen. Wist je dat de gemiddelde prijs van een fles wijn in Nederland onder de € 3,00 ligt. En weet je waar die wijnen o.a. vandaan komen…….

Ik ben niet roomser dan de paus en ben niet vies van een centje verdienen maar op dat moment dacht ik dat het misschien ook wel anders kan. Omdat ik zelf in de handel zit kwam ik uit bij Fairtrade. Niet spannend maar gewoon eerlijke handel waarbij de wijnboer of producent een eerlijke marge over houdt op zijn of haar product. Met deze gezonde marge kunnen zij hun gezin onderhouden, hun bedrijf op de been houden of zelfs hun bedrijfje uitbreiden. Wij lekkere wijnen en zij een eerlijke prijs. Zij blij wij blij!

Momenteel hebben wij een aantal wijnen en vruchtensappen in ons assortiment. Heerlijke en eerlijke producten voor een schappelijke prijs.

Wijnen

Fairview Darling Sauvignon Blanc € 8,99

Fairview Vionier € 14,99

Fairview Merlot € 11,99

Fairview Pinotage € 11,99

Earthbound Sauvignon Blanc € 8,79

Earthbound Chenin Blanc € 8,79

Eartbound Cabernet Sauvignon € 8,79

 

Bier

Mongozo Pils € 2,29

 

Vruchtensappen

Sap Appel Lemon & Lime € 1,69

Sap Sinaasappel € 1,89

Sap Tropical Fruit € 1,99